31th Edidion from maig 5 / 2023

YOLANCRIS

31th Edidion from maig 5 / 2023

Yolanda Pérez neix a Sabadell el març de 1978. Estudià a la mateixa ciutat a una escola semiprivada. Quan tenia 7 anys (el 1985), la seva mare Mercedes obrí el seu primer negoci dedicat a les núvies. La Yolanda i la seva germana Cristina jugaven amb les agulles i a amagar-se entre els vestits.

La Yolanda sempre havia tingut la necessitat d’entregar-se als altres d’una manera molt altruista, pel que estava decidida a estudiar medicina i treballar a Metges Sense Fronteres.

Però més endavant es va adonar que les ferides i la sang la superaven i decidí aprendre l’ofici que la seva mare, àvia i avantpassats havien fet durant segles. “Mai apreciem en el que som bons”.

Apassionada de la venda, era capaç de satisfer les necessitats de la clientela de la seva mare fàcilment. Si no trobava el vestit perfecte, buscava la tela on calgués i feia ella el vestit.

Als 20 anys, després d’encarregar-se de les botigues de la seva mare, decidí obrir el seu propi taller al centre de la ciutat, al costat de l’església principal.

El 2004, l’empresa en la que treballava la Mercedes tanca per jubilació del propietari i convenç a la Yolanda per crear una petita col·lecció pròpia.

La col·lecció es presentà a la Bridal Fashion Week de Barcelona, en la que va aconseguir vendre 390 peces.

El seu estil fortament boho, del que va ser pionera en el sector de la núvia, ve influenciat pels seus referents musicals i artístics de les dècades dels 60 i els 70.

Al 2012 presenta la primera col·lecció de festa i el 2019 la primera col·lecció Couture, les dues presentades a les setmanes de la moda de Paris. Permanentment a la recerca de noves oportunitats, el 2020 i el 2021 han portat nous projectes, com una segona marca Y_Como de RTW i el desenvolupament d’una app de moda, entre d’altres.

BLACK GOFRADO

COLLECTION

El gofrat és un procés molt antic en el qual es donava volum al paper. En moda es va aplicar a mitjan segle XX, principalment en abrics. Yolancris adapta la tècnica del gofrat en diferents robes nobles com el tafetà de seda o el ras, per crear i jugar amb els volums màxims que ofereixen aquestes teles. Aquesta tècnica va unida a l’elegància dels anys 50 i a les estructures més puristes d’aquells anys pel que fa als patrons. Dibuixen una col·lecció de nit, elegant i sempre atemporal. Els abrics son l’emblema de la casa. Sobretot a l’hivern, cobren més protagonisme que mai; els gofrats enalteixen els colls i es converteixen en un accessori imprescindible de cada look.
Les flors gofrades fetes a mà ressalten l’artesania de la casa, mentre que els brodats moderns i les faldilles molt curtes donen el toc contemporani. El colors principals són sempre el negre i el binomi blanc/negre, mentre que el vermell carmí i el rosa més pur marquen les ruptures de color. Tot això en un treball que recull siluetes del glamur dels anys 50 al nostre present.

Theme: olxxx by Jose delSol.