31th Edidion from maig 4 / 2023

COMPTE SPAIN

31th Edidion from maig 4 / 2023

Darrere de COMPTE SPAIN es troba Santi Mozas (València, 1994). Santi s’especialitza en comunicació i disseny de moda a l’Institut Europeu di Design després de graduar-se en Publicitat i Màrqueting. Passats diversos anys d’experiència en moda i després d’una formació totalment autodidacta en disseny de moda, patronatge i confecció, s’embarca en el seu projecte més personal, una col·lecció amb què pretén mostrar una visió més madura, forta i completa sota la marca COMPTE SPAIN.

TRAUMA

COLLECTION

A tots, d’una forma o d’una altra, ens atreu passar por. Tots, des de petits, hem sentit aquesta sensació de terror quan la casa es quedava a les fosques, quan la penombra del passadís quedava al fons en anar-nos a dormir a la nostra habitació, o quan ens tapàvem amb la roba de llit perquè cap ésser maligne pogués atrapar-nos. Tots, en definitiva, hem passat por alguna vegada en experiències que han afectat el nostre subconscient. Aquestes pors apareixen inconscientment mentre dormim, en forma de malsons i somnis recurrents en què se’ns cauen les dents o en què es manifesten el temor a la pèrdua, la mort, o coses tan inexplicables i fantàstiques com podrien ser monstres o esperits. En aquest cas, la col·lecció neix d’un punt de vista psicològic i personal, de com un somni dolç pot canviar i passar a ser el pitjor malson. Sovint, aquests malsons es veuen influenciats pels traumes personals propis, ferides de llarga durada que romanen en el més profund de les persones. Traumes ocasionats, moltes vegades, per diferents pors o per vivències passades.

TRAUMA és la col·lecció tardor-hivern 23/24 de COMPTE SPAIN, inspirada en el clímax dels somnis, però, sobretot, dels malsons, les pors, els personatges de relats del gènere de terror que tots coneixem des de petits i els traumes que generen en el desenvolupament vital de les persones. Es tracta d’una col·lecció que utilitza el gènere de terror com a punt de partida. “Trauma” reflecteix com els malsons o les pors influeixen en un mateix. Estils carregats de simbologia que reflecteixen diferents estats d’una mateixa persona. Aquesta proposta, a més, pren com a referència el surrealisme màgic de l’art pictòric i, especialment, el treball de l’artista espanyola Remedios Varó, la qual pretenia mostrar allò que és irreal o estrany com una cosa quotidiana i comuna trencant els límits de la realitat. També el treball de Margaret Modlin, del qual destaca la manera com plasma el terror en les seves obres. No hi ha final feliç en aquesta història, els traumes ens pertanyen, formen part de nosaltres i cal aprendre a conviure amb ells.

Theme: olxxx by Jose delSol.