31th Edidion from maig 4 / 2023

ANEL YAOS

31th Edidion from maig 4 / 2023

L’univers estètic d’Anel Yaos parla, a través de les seves col·leccions, del seu món interior i de la manera de sentir de la seva generació, plantejant en les seves propostes qüestions com les pors que portem dins, la pressió estètica, la inquietant sensació d’haver d’arribar a una meta o de pertànyer a un grup i el fet de poder sentir la felicitat absoluta.
Pel que fa a la inspiració, que actua com a referent, destaquen l’estampació floral i geomètrica dels anys 70 i 80, els volums i ornaments de la pintura del segle XVIII i les superposicions dels 90.
El 2005, Anel Yaos es forma a l’Escola d’Art de Sevilla; el 2007, estudia Aparadorisme a l’Escola d’Art de Sevilla; el 2009, Disseny i Gestió de la Moda a l’Escola Ceade-Leonardo de Sevilla; el 2014, Moda i Comunicació: innovació, creativitat i nous reptes professionals, a l’Escola Pablo de Olavide de Sevilla, i el 2014, cursa un Màster en Estilisme, Direcció d’Art i Publicitat a l’Escola
Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce de Barcelona. Anel Yaos presenta la seva primera col·lecció, O/I 14, titulada “The Other Side of Heaven”, a la passarel·la Andalucía de Moda, on guanya el premi al millor dissenyador jove d’Andalusia. Amb la mateixa proposta, s’alça amb el premi a la millor col·lecció al concurs Lesley Nicole Sekulich Awards i desfila a la Valencia Fashion Week. Torna a participar en aquesta passarel·la amb la seva segona col·lecció, P/V 14, Rohumine, amb la qual guanya el premi al millor dissenyador de la temporada, i novament amb la seva tercera col·lecció P/V 15 2255.
A partir d’aquí, presenta totes les seves col·leccions durant quinze temporades al Showroom d’EGO Mercedes Benz Fashion Week Madrid.
El 2017 presenta la seva col·lecció O/I 18 Odaxelagnia a la passarel·la 080 Bcn Fashion. Posteriorment, presenta les seves noves col·leccions O/I 19 Ansia, O/I 20 Paradise i O/I 21 Monsters a la passarel·la Mercedes Benz Fashion Week Madrid. Finalment, presenta Drop Encarni 22, una col·lecció inspirada en la seva mare.

DEEP

COLLECTION

“Éssers sense nom ni aparença, criatures intangibles, ens, potser aquàtics, m’acompanyen des de nen i susciten en mi sensacions de plaent tranquil·litat o, al contrari, sensacions d’inexplicable temor que em fan pensar que no estic sol.
Es presenten en somnis, en forma aquosa, com una consciència boirosa, com sirenes que flueixen i, sense caure en misticismes, imagino que són ànimes que toquen el fons del mar, es recolzen sobre cargols de mar, coralls i estrelles per després ressorgir a la superfície, entre la boira, seguint el corrent d'un gran vel d’aigua salada”.
DEEP 2023 reflecteix la fluïdesa de teixits lleugers com les sedes, les gases i el cotó enfront de la rotunditat del vellut i el neoprè, sota el prisma d’una fascinant conversa d’estampats i colors que encaixen harmònicament entre si. Les superposicions, característiques de l’estilisme d’Anel Yaos, es van simplificant fins a fer-se minimalistes.
Aquesta col·lecció, composta per 22 looks, es presenta des d’una nova perspectiva en què l’univers romàntic, els anys 70 i 80, els nòmades, l’evolució i allò que és marginal continuen estant presents.

Theme: olxxx by Jose delSol.