080 Logo
ca
SearchYolanda Pérez neix a Sabadell el març de 1978. Estudià a la mateixa ciutat a una escola semiprivada. Quan tenia set anys (el 1985), la seva mare Mercedes obrí el seu primer negoci dedicat a les núvies. La Yolanda i la seva germana Cristina jugaven amb les agulles i a amagar-se entre els vestits.

La Yolanda sempre havia tingut la necessitat d'entregar-se als altres d'una manera molt altruista, i per això estava decidida a estudiar medicina i treballar a Metges Sense Fronteres.

Però més endavant es va adonar que les ferides i la sang la superaven i decidí aprendre l'ofici que la seva mare, àvia i avantpassats havien fet durant segles. "Mai apreciem en el que som bons".

Apassionada de la venda, era capaç de satisfer les necessitats de la clientela de la seva mare fàcilment. Si no trobava el vestit perfecte, buscava la tela on calgués i feia ella el vestit.

Als vint anys, després d'encarregar-se de les botigues de la seva mare, decidí obrir el seu propi taller al centre de la ciutat, al costat de l'església principal.

El 2004, l'empresa en la qual treballava la Mercedes tanca per jubilació del propietari i convenç a la Yolanda per crear una petita col·lecció pròpia.

La col·lecció es presentà a la Bridal Fashion Week de Barcelona, en la que va aconseguir vendre 390 peces.

El seu estil fortament boho, del que va ser pionera en el sector de la núvia, ve influenciat pels seus referents musicals i artístics de les dècades dels 60 i els 70.

L'any 2012 presenta la primera col·lecció de festa i el 2019 la primera col·lecció Couture, les dues presentades a les setmanes de la moda de París. Permanentment, a la recerca de noves oportunitats, el 2020 i el 2021 han portat nous projectes, com una segona marca Y_Como de RTW i el desenvolupament d'una app de moda, entre d'altres.

+ infoDia

Hora

A on?
28 octubre 2022

19:00

Recinte Modernista de Sant PauCol·lecció_Idilia

La col·lecció SS23 continua apostant per l’elegància atemporal, la varietat de colors, estampats, textures i volums.

Una col·lecció que mira a la dona dels anys 60, a aquell contrast entre la feminitat i aquella glopada de lluita i llibertat que es respirava. Una col·lecció sexy i intensa. Destaquen els teixits amb un print potent i original i els colors primaris llisos. 

Les siluetes juguen amb els volums, les asimetries i la riquesa d’una varietat d’exquisits teixits que van des del tafetà, la punta, la seda i la pedreria brodada a mà. 

El joc de proporcions mini-maxi, com volums ondulats combinats amb microtalls, no deixaran a ningú indiferent i de ben segur inspiraran a més d’un a entendre la versatilitat i el joc dels nostres dissenys. Vestits que van més enllà del gran esdeveniment o el vídeo de TikTok. 

Una picada d’ull a l’empoderament femení, la subtilesa i l’encant d’allò irreverent.


Sponsors:

Col·laboradors: