080 Logo
ca
SearchYolanda Pérez neix a Sabadell el març de 1978. Estudià a la mateixa ciutat a una escola semiprivada. Quan tenia 7 anys (el 1985), la seva mare Mercedes obrí el seu primer negoci dedicat a les núvies. La Yolanda i la seva germana Cristina jugaven amb les agulles i a amagar-se entre els vestits. 

La Yolanda sempre havia tingut la necessitat d’entregar-se als altres d’una manera molt altruista, pel que estava decidida a estudiar medicina i treballar a Metges Sense Fronteres.

Però més endavant es va adonar que les ferides i la sang la superaven i decidí aprendre l’ofici que la seva mare, àvia i avantpassats havien fet durant segles. “Mai apreciem en el que som bons”. 

Apassionada de la venda, era capaç de satisfer les necessitats de la clientela de la seva mare fàcilment. Si no trobava el vestit perfecte, buscava la tela on calgués i feia ella el vestit. 

Als 20 anys, després d’encarregar-se de les botigues de la seva mare, decidí obrir el seu propi taller al centre de la ciutat, al costat de l’església principal. 

El 2004, l’empresa en la que treballava la Mercedes tanca per jubilació del propietari i convenç a la Yolanda per crear una petita col·lecció pròpia. 

La col·lecció es presentà a la Bridal Fashion Week de Barcelona, en la que va aconseguir vendre 390 peces.

El seu estil fortament boho, del que va ser pionera en el sector de la núvia, ve influenciat pels seus referents musicals i artístics de les dècades dels 60 i els 70.

El 2012 presenta la primera col·lecció de festa i el 2019 la primera col·lecció Couture, les dues presentades a les setmanes de la moda de Paris. Permanentment a la recerca de noves oportunitats, el 2020 i el 2021 han portat nous projectes, com una segona marca Y_Como de RTW i el desenvolupament d’una app de moda, entre d’altres.

Y_Como és el laboratori de processos del nostre taller. El “què” és important, és la font d’inspiració, però a nosaltres ens interessa el “com”. Com crear, com imaginar, com fer les coses. Al “com” resideix el vertader coneixement. Només investigant, experimentant i coneixent com, podem arribar al “què”.

Al nostre Lab treballarem el “com” des d’un punt de vista lligat a la societat, com la societat i moda experimenten juntes. Com vesteixes? Com somnies? Com imagines? Com penses? Com ho faries? 

Per a aquest primer assaig, hem vit que la gent valora cada vegada més com està feta la roba i l’experiència artesanal i manual. És per això que hem tornat al nostre patró d’origen: el moviment de les Arts & Crafts del famós William Morris.

Partint d’aquí, s’han treballat els seus dissenys naturals i la seva idea de treballar amb elements purs. Hem fusionat els seus estampats amb materials com el cotó denim processat pel nostre equip, les sedes i els cashmeres 100% naturals juntament amb un material molt efímer com és el tul.

+ infoDia

Hora

A on?
27 abril 2021

18:30

080 TVCol·lecció_If

El gran avenç de la humanitat serà alliberar les mans de nou. A mitjans del segle XIX neix un moviment d’una enorme ambició artística. La tendència Arts & Crafts amb el dissenyador William Morris com a impulsor. 

Les Arts & Crafts suposaren una reacció a la industrialització i les formes de vida modernes que havien substituït el treball manual pel mecanitzat. La intenció? Regenerar l’home mitjançant l’artesania. Respectar i cuidar els materials i la forma en que s’utilitzaven. 

Un moviment en el que l’esteticisme més pur va tocar l’excel·lència. Una lluita contra la decadència de la producció industrial i els objectes fabricats en sèrie per les màquines que, a causa del seu preu, conqueriren el món, substituint la bellesa i la veritat per la falsedat i l’engany.

160 anys més tard, la situació ha arribat al seu punt més àlgid i pocs artesans son els que lluiten contra el gran Goliat de la industrialització, els valents que malgrat tot segueixen apostant per les mans artesanes plenes de talls, experiències i saviesa.

«No soc el que soc, sinó el que faig amb les meves mans. » Louise Bourgeois.Main Sponsor:

Sponsors:

Col·laboradors: