080 Logo
ca
SearchMoisès Nieto és una marca de moda sostenible fundada en 2011 pel dissenyador que dóna el nom a la firma.

Es defineix per la seva fusió de l'artesania i l'atenció al detall, amb un sentit de refinat gust. Sempre mantenint present la sostenibilitat com a element essencial tant en el procés creatiu com en la producció de totes les seves creacions. Col·laborant sovint en diversos projectes d'artesania.

També col·labora activament amb altres marques com HOFF, Pandora Joyas en el seu 30 Aniversari, Eastpak Artist Studio, eBay, H&M i El Corte Inglés entre altres.

Graduat en el Istituto Europeu di Design Madrid en 2010, guardonat amb el premi “My Own Xou” Vogue Itàlia en 2011 i comissariat pel Grup Valentino. La marca comença el camí cap a la creació i producció de les seves col·leccions i després de guanyar el premi L´Oreal Paris a la millor col·lecció d'EGO en 2012, Moisès s'estableix com un dels talents en la moda espanyola. Al 2013 entra a formar part del calendari oficial de Mercedes-Benz Madrid Fashion Week. Al 2016 realitza una col·laboració amb Ecoembes usant teixits 100% reciclats. Aquest mateix any és el guanyador de Who’s on Next Vogue España i un any després és guardonat amb el Premi Nacional de moda.

Moisès Nieto ha jugat un paper important en la revitalització de la moda espanyola. La inspiració extreta de l'art nacional i la cultura juvenil es combina amb un èmfasi en l'adaptació i l'ús de matèria primera 100% fet a Espanya.

+ infoDia

Hora

A on?
27 octubre 2021

20:30

080 TVCol·lecció_

En un moment incert, on la sobre informació, l'excés d'imatges i els canvis accelerats en el sistema de la moda, gairebé convertits en norma, ens assalten i aclaparen, el dissenyador Moisès Nieto tria bussejar en els seus records i tria l'estiu de 1990 com a refugi per a crear la seva nova col·lecció.

Elements rescatats del record que serveixen per a donar forma a una col·lecció que parla del quotidià. Racons en els quals troba elements que es repeteixen en les llars de molts i que passen desapercebuts. El ganxet dels draps, les cortinetes de les cortines, encaixos o les plantes del pati són la representació dels records que ens porten a aquells eterns i calorosos estius del sud.

Una recreació de la infància del dissenyador en els 90 on recorre a través de l'estil de vida pausat, la tradició i la rutina d'una terra i una època a vegades enyorada.

Això ho tradueix en la seva particular visió en amplis vestits midi i faldilles de seda prisades. Peces lleugeres confeccionades amb teixits de cotó ecològic o seda i barrejades amb tècniques artesanals com el punt, el crochet i el macramé.

Textures que juguen amb diferents pesos i estructures com les teles de domàs o el seersucker per a crear volum en amplis vestits midi, faldilles i blazers, igual que en pantalons amples. Clàssics reinventats als quals sumar detalls inesperats.

Com en col·leccions anteriors, acostant-se a l'artesania i posant en valor la sostenibilitat, dos aspectes que, col·lecció rere col·lecció, s'associen a la marca, convertits ja en uns dels segells més visibles de Moisès Nieto.Sponsors:

Col·laboradors: