080 Logo
ca
SearchLes Antonias sorgeixen d'una manera inconscient, però planificada, perquè vivim a Lleó, on fa molt fred i disposem d'una matèria primera genial: pura llana verge. La nostra mare i àvies teixien contínuament; ho vam veure des de petites. 


Volíem fer alguna cosa especial amb el que és més «proper» i quotidià; donar un gir a través de la tècnica de l'art de teixir i jugar a convertir les peces elaborades en atemporals. Per a nosaltres aquest és l'autèntic luxe.


Creiem que és un moment de tornada a l'essència, a allò autèntic, a el germen de la genuïtat. Tornant a redescobrir i formant-nos en tècniques artesanes, per a posar Ànima en el que confeccionem: fer d'aquest procés alguna cosa especial, més veritable, més emocional, única.

El procés va ser una cosa que ens va triar: hi arribem després de recorreguts previs entre l'art i l'arquitectura. Teixir a mà a dues agulles va ser una necessitat de treballar artesanalment; recuperar quelcom d’emocionant, com saber de quines ovelles ve la nostra llana, conèixer el procés de rentat, tenyit, filat i torsió de les fibres, poder triar els tints i gruixos, i després, teixir... I teixint, compartir tardes amb la nostra mare i amb les dones que ens teixeixen, i fer peces que són una mica més que roba: són part del nostre afecte i cura.


Per a l'estiu ens reinventem teixint de la mateixa manera, però amb una matèria primera diferent. Canviem la pura llana verge o l'alpaca pel cotó orgànic combinat amb chantilly, lli o ant.

Busquem posar en valor el que tenim més a prop i, amb això, un projecte sostenible des de la seva concepció, enaltint les mans artesanals que treballen peces amb excel·lència en la nostra pròpia província. Vam crear peces que poden passar de generació en generació, per la seva qualitat i el seu estil sempitern. 


+ infoDia

Hora

A on?
06 febrero 2020

16:30

Recinte Modernista de Sant Pau
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 BarcelonaCol·lecció_Rosa Rosae

Rosa Rosae és un joc sobre el record del color, un reflex de vaivens emocionals, una barreja tèxtil de sensacions: 


«Si diem 'Rojo' i hi ha cinquanta persones escoltant-nos, 

cal esperar que hi hagi cinquanta vermells als seus caps. 

I podem estar segurs que tots aquests vermells seran molt diferents». 


Josef Albers


És una col·lecció de peces teixides a mà, que s'entreté reordenant/desordenant la transició suau i progressiva entre diversos colors, i buscant la fluïdesa a través de la barreja de textures.


És la suavitat i la delicadesa del mohair... teixit a dues agulles o a ganxet amb dolçor, com si es tractés de cotó de sucre.


És l'aspror de la pura llana verge lleonesa entrellaçada punt a punt, en un infinit d'anades i voltes.


És la barreja en un continu ad infinitum de fils torsionats, ajuntats, nuats... marea cromàtica.
Main Sponsor:

Sponsors:

Col·laboradors: