080 Logo
ca
SearchJúlia G Escribà és una jove dissenyadora catalana de 20 anys, que presenta la seva primera col·lecció termorreguladora amb una tecnologia desenvolupada per a la NASA i que actualment té el Certified Space Technology de la Fundació Espacial Nord-Americana.
La dissenyadora sempre ha tingut una inquietud i compromís en buscar solucions davant l’emergència climàtica i està implicada en canviar el panorama contaminant de la Indústria Tèxtil, la qual és la segona més contaminant del món. Es va començar a interessar en els Smart Textiles, el disseny, l’enginyeria tèxtil, la sostenibilitat, els teixits i les necessitats canviants de la societat.

La seva missió, des de jove, és fer peces de roba urbanes, més utilitàries, que s’adaptin climàticament amb tecnologies termorreguladores. Com a visió, vol esdevenir un referent de marca de roba urbana amb noves tecnologies que millorin les condicions de la humanitat
davant l’escalfament global. Per la dissenyadora la moda ha de tenir valors, no pot haver-hi moda buida, sense valors.Considera que les marques han d’estar implicades en aquesta situació d’emergència climàtica, i que les noves generacions han de ser la veu d’aquest moviment i canvi sostenible necessari.

Tot i ser jove, té un recorregut al sector: ha treballat en una botiga de teixits, ha fet d’estilista i ha realitzat alguns dissenys per alguna dissenyadora catalana, fins que va decidir focalitzar-se en el seu propi projecte i apostar-ho tot. Va presentar la seva proposta al programa Reimagine Textile del Tecnocampus i Eurecat (el Centre Tecnològic de Catalunya) l'any 2019, on va materialitzar la idea i es va posar en contacte, firmant un contracte d’ús de la patent termoreguladora creada per a la NASA, amb l’empresa Outlast ® Technologies LLC . Aquesta tecnologia és un inici, ja que té moltes idees de tecnologia termoreguladora que vol posar a prova i crear la seva pròpia. La dissenyadora segueix la seva formació a la vegada que fa créixer la seva empresa.

Júlia G Escribà presenta la seva col·lecció debut “JGE Future Term” a la 080, a la seva ciutat natal, on ha tingut base aquest projecte que s’inicia aquí i té un gran recorregut per davant.

+ infoDia

Hora

A on?
14 septiembre 2020

19:30

 


https://juliagescriba.com
[email protected]
+0034 666 424 717
Instagram: @juliagescriba | Facebook: Júlia G Escribà | Twitter: @juliagescribaCol·lecció_JGE Future Term

La col·lecció JGE Future Term és una col·lecció termoreguladora amb una tecnologia desenvolupada per a la NASA. És una de les primeres col·leccions que explora l’aplicació d’aquesta patent, anomenada Outlast ®, en moda urbana. Aquesta tecnologia fa que la roba s’adapti a la temperatura que el teu cos necessita, possibilitant un canvi en el context actual de la moda, donant viabilitat a les col·leccions atemporals gràcies a propostes com aquesta que combina la tecnologia i noves propostes de disseny.

JGE Future Term i la marca neixen per donar resposta a l’emergència climàtica i contribuir a canviar les consciències en el sector de la moda. S’han de trobar solucions. Com bé diu l’ONU, la temperatura de la terra anirà augmentant fins al 2050, dificultant la vida humana al planeta.

JGE Future Term, consisteix en fer roba urbana (i per tant quotidiana), que s’adapta al microclima del teu cos. La tecnologia PCM (Phase Change Materials) incorporada als teixits de la col·lecció fa que les peces tinguin la capacitat d’absorbir, mantenir i alliberar calor, creant un 25% més de confort tèrmic que una peça de roba normal. És una col·lecció feta amb cotó en la seva gran majoria, evitant les fibres polimèriques i els plàstics contaminants pel planeta.

Ens cal potenciar una tecnologia que s’adapta al microclima de la pell, que segueix el concepte de “slow fashion” i utilitza matèria prima sostenible. La col·lecció no funciona en els paràmetres dels timelines, segueix el concepte “See now buy now” . Els colors pedra i terra, les peces sense gènere, les línies rectes, producció de proximitat, reforcen el concepte atemporal amb un disseny personal i innovador.

La col·lecció no és només un projecte de desfilada, sinó que té un pla de comercialització que acosta els Smart Textiles d’una manera real als usuaris, apropant cada vegada més la combinació entre moda i tecnologia al públic.

Crèdits imatges lookbook col·lecció:
Fotografia:
Marc Medina
@marcmedina

Perruqueria i Maquillatge:
Allison Caranton
@laurie_allison_caranton

Dissenyadora
Júlia G Escribà
@juliagescriba

Estilisme
Júlia G Escribà
@juliagescriba
Dennis Martín
@feliciareys

Models
Finita @TREND Model
@finita_laura
Pau @FIFTH Models
@paucasellesbolufer


Sponsors:

Col·laboradors: