080 Logo
ca
SearchEl dissenyador de roba masculina Boris Bidjan Saberi va néixer l'11 de setembre de 1978 a Munic, Alemanya, de pare persa i mare alemanya. Aquests factors biogràfics juguen un paper fonamental en l’expressió de Saberi: sistemes duals com ara tradicions d’Occident/Orient mitjà i peces de roba amb forma/sense forma es combinen amb la passió del dissenyador per la numerologia. De fet, l’onze és la marca simbòlica de la marca i el nom de la seva segona línia. 

Boris Bidjan Saberi va estar exposat a la indústria de la moda i la roba des d’una edat primerenca. El 1996, la seva motivació per reinventar formes preexistents el va portar a remodelar els texans i vestits militars vintage de Levi’s; aquesta va ser la primera demostració dels articles personalitzats de Saberi, destinats a inaugurar una llarga sèrie de futures col·leccions. El 2003, va començar a explorar diferents maneres d’experimentar amb el cuir i va crear els seus primers accessoris artesanals d'aquest material. El 2006, Boris Bidjan Saberi va finalitzar la seva formació quan es va graduar en disseny i confecció de moda a Barcelona (Espanya).

+ infoDia

Hora

A on?
04 febrero 2020

20:30

Recinte Modernista de Sant Pau
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 BarcelonaCol·lecció_Retrospective

Retrospectiva dels onze anys de treball de Boris Bidjan Saberi.


La filosofia 

Amb el pas dels anys, el treball de Boris Bidjan Saberi s’ha convertit en una marca de luxe de gamma alta que reflecteix el seu enfocament personal i experimental de la roba artesana.  

El 2007, Saberi va llançar la seva marca homònima i va establir el seu taller a Monistrol, lloc que representa plenament la seva complexa filosofia. En aquesta característica ciutat, situada a la vall de la muntanya de Montserrat, el dissenyador va instal·lar la seva primera seu, que després va traslladar al barri del Poblenou, a Barcelona. Els dos tallers d’arqueologia industrial son exemples geogràfics d’una espiritualitat secular. El dissenyador desenvolupa els contorns de la seva religió metropolitana, així com la fortalesa dels seus guerrers contemporanis. 

Després de la creació de la marca, Boris Bidjan Saberi va començar a participar en el calendari oficial de la Setmana de la Moda de París, on actualment presenta les seves col·leccions. Citant la cultura del carrer i de l’skate com a una de les seves influències principals, la marca va obtenir una atenció distintiva per les seves qualitats funcionals, alhora que mantenia una forta connexió amb les arrels urbanes. 

Saberi desenvolupa un llenguatge tèxtil peculiar a través de la celebració del seu patrimoni innat entre les cultures d’Europa i Orient Mitjà. Es tracta, doncs, de l’esclat d’una primitivitat instintiva, que uneix les matèries primeres i la confecció precisa. 

L’alquímia 

L’estètica del dissenyador sempre s’ha enfocat principalment en el cos humà, que s’ha d’apoderar i protegir amb armadures addicionals. Des de la perspectiva de Saberi, les formes flotants i les geomètriques rígides es barregen per a remodelar la silueta humana en un estil desestructurat. 

El clima compositiu de Saberi inclou teixits en capes i talls avantguardistes expressats a través d’una paleta de colors monocromàtica. Els materials orgànics com el cuir, el feltre i el cotó conviuen amb elements inorgànics com el vinil i el quitrà. 

Confeccionades amb el màxim grau d’experimentació, les peces de Boris Bidjan Saberi s’elaboren mitjançant tècniques innovadores que confereixen un toc autèntic al seu disseny. El cuir transparent tenyit amb sang es manté entre les seves creacions més exclusives. 

Els elements primaris es combinen amb talls i formes distintives per a crear peces elaborades, que es converteixen en formes reals de l’experiència vital.Main Sponsor:

Sponsors:

Col·laboradors: