080 Logo
ca
SearchAntonio Viéitez, director creatiu de ANTONIO MARCIAL, va néixer al 1993 a Talavera de la Reina, Toledo. 
En un primer moment, vaig estudiar Belles Arts a Madrid, que em va ajudar a desenvolupar el meu ull artístic i em va ensenyar a construir projectes i conceptes. És gràcies a aquest background que una de les meves fonts d’inspiració fonamentals a la moda és l’art. 
Després de finalitzar els meus estudis decideixo continuar la meva formació, aquesta vegada, dirigida cap a la indústria de la moda. M’accepten al Màster de Disseny de Moda de la escola Ravensbourne, University of the Arts London. Durant aquest any aprenc i desenvolupo els meus coneixements i les meves habilitats de costura. 
Després de finalitzar el màster torno a Espanya, i a Madrid començo a treballar com a modista i assistent de dissenyador per Santiago Bandrés. Durant aquest temps aprenc des de dins sobre el negoci de la moda, sobre teixits, costura a mà i a mida, i començo a madurar la idea i concepte de la meva propia firma. 
És a l’estiu de 2020 que creo finalment ANTONIO MARCIAL. Durant la pandèmia per la Covid-19, durant el confinament, sento les bases, els conceptes bàsics i la filosofia de la firma. Començo a treballar en la primera col·lecció, Fresh and Bloody; disseny, talls i començo a cosir les primeres peces. ANTONIO MARCIAL es crea com el projecte que des de fa anys volia desenvolupar com a dissenyador de moda i aconsegueixo els meus primers clients que pregunten per peces a mida. 
Poc després de crear la firma, aquesta comença a aparèixer a publicacions nacionals i internacionals. De la mà de NNPress Comunicación, agencia de premsa, ANTONIO MARCIAL aconsegueix més visibilitat i construeix una imatge de marca. 

+ infoDia

Hora

A on?
26 abril 2021

20:00

080 TVCol·lecció_Fresh and Bloody

Fresh and Bloody és una col·lecció de moda genderless que parla sobre art, patiment, ferides i cicatrius d’una manera optimista i renovadora. 
El nom de la col·lecció prové de tots els sentiments bolcats en ella i les nafres obertes que molts compartim però ens fa vergonya demostrar i per això ocultem a la resta. Ferides sobre la pell, ferides a dins de nosaltres, ferides que no es veuen, però fan mal igual. Amb aquesta col·lecció parlo sobre deixar d’amagar-les, sobre acceptar-les i curar-les. Crido per deixar de sentir vergonya. Parlo de no tenir por i de tenir-lo, de la tristesa i la felicitat, de l’amor i de l’afecte per un mateix, de la pròpia acceptació i la renovació. 
Fresh and Bloody parla també sobre gènere i identitat. Amb cada peça desconstrueixo els codis que defineixen el gènere a la moda: siluetes, línies, materials, colors. Tots aquests elements em serveixen per anar més enllà, per construir nous codis, tornar a trencar-los, redefinir el que és el gènere i el que no ho és i tornar a començar. 
En definitiva, és una col·lecció sobre la realitat de tots/es nosaltres. Realitats que a vegades fan mal però que podem curar. 

Inspiració: Per aquesta col·lecció m’he inspirat en la moda i els vestis dels anys noranta. Siluetes amples i muscleres es barregen amb línies més sexy i peces més cenyides. Teixits lleugers conviuen amb el denim, que es torna elegant i trencador; i combinen amb el punt, que segueix present a les passarel·les i que s’atreveix amb noves formes i patrons. 
Muscleres per peces femenines i masculines per igual, jaquetes amples i pantalons overzize. En Fresh and Bloody treballo i combino tots aquests elements que defineixen el gènere en la moda d’aquesta dècada. Encara que ja es podia percebre certs límits sent dibuxats. 
Dissenyadors i passarel·les mostren siluetes tradicionalment masculines sobre models com Naomi Campbell. Colors i materials més reservats a la sastreria masculina s’uneixen als patrons femenins. Amb el temps, la comunitat queer lluita pels seus drets, reivindica la seva identitat i crida sobre altres realitats. 
La definició d’allò que és masculí i femení canvia; a la moda, tot i que encara molt marcada, comença a incloure elements apropiats d’un altre gènere. 
Una altra font d’inspiració ha sigut l’obra artística de Lorna Simpson. Les seves sèries fotogràfiques van ser la base conceptual i primera inspiració visual per Fresh and Bloody. El seu treball sobre la percepció de la dona afroamericana en la societat nord-americana, el seu treball com artista feminista, van ser germen per definir la història de Fresh and Bloody. 

Teixits: La selecció de teixits per la col·lecció resulta de la inspiració en la moda dels anys noranta i el concepte de moda genderless. Per la sastreria, la selecció de teixits inclou teles de fil de cotó amb cos, perfectes per vestit; per la camiseria, teles de cotó, popelín, lleugeres. Amb aquestes teles més elegants es combinen teixits de punt de cotó i polièster que dóna joc a l’hora de patronar, de crear noves siluetes i deconstruir patrons; i denim, la qualitat de la qual xoca amb els anteriors, però conviu i creen el concepte de la col·lecció. 

Amb l’objectiu de seguir deconstruint els codis que defineixen el gènere en la moda, la paleta de colors està composta per tons empolsats, pastel, tons suaus que evoquen tant el concepte de femení com el masculí. Aquests colors lleugers també construeixen el nou concepte de masculinitat. Tant la qualitat de teixits com la paleta de colors també parlen sobre les ferides i les cicatrius, concepte de la col·lecció. El punt, el popelín, donen la possibilitat de crear estrips, siluetes cenyides, que s’inspiren en la pell. Finalment, la paleta de colors combina amb diferents tons de pell, tons que resulten acollidors i afavoridors. Main Sponsor:

Sponsors:

Col·laboradors: