080 Logo
ca
SearchEl dissenyador de moda Archie Alled Martínez es va graduar a la central Sain Martins el 2018. El mateix any va rebre el premi que LVMH conceideix als nous graduats. La col·lecció SS19 d'Alled Martinez és una reflexió sobre la seva devoció i el seu compromís amb l'art del punt, fusionat amb el seu gust pels dandies dels anys setanta i vuitanta de ciutats com Londres o París. 


Confecció de punt completament a la moda. Híbrids entre un càrdigan de punt i una jaqueta a mida. Els abrics de llana merina de punt i de feltre, el teixit texà de punt i el « popelin fals» de punt són alguns dels teixits i peces creats per a formar aquest armari compost completament per peces de punt. 


Alled Martínez presneta uns objectes de desig altament atractius que, a primera vista, poden semblar comuns, però, en realitat, exploten la dedicació inversa a noves tècniques de punt i de confecció moderna. 


Mitjançant la creació d'una col·lecció totalment integrada, es pretén quüestionar la idea preconcebuda pel públic sobre quins poden ser els límits del disseny de la moda de punt. Archie Alled Martínez reinterpreta la confecció tradicional i la simplifica al màxim. 
+ infoDia

Hora

A on?
06 febrero 2020

19:30

Recinte Modernista de Sant Pau
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 BarcelonaCol·lecció_

Per a FW20, Alled-Martínez torna a desfilar a París amb una col·lecció que domina les tècniques de punt mentre fa referència a les icones atemporals de la marca. L’home d’Alled Martínez és un dandy decadent que barreja l’elegant decadència dels anys 30 amb l’atreviment dels homes de la vida nocturna de finals dels anys 70 i principis dels 80.


Reconstruït de manera més moderna, l'estat d'ànim d'aquella època es manifesta en una sèrie de vestits d’intàrsia de ratlles i armilles, abrics de punt i feltre i les ara clàssiques icones de la marca: el teixit texà i la sastreria per a no dur res sota. Les formes elegants i estilitzades, arrelades als anys setanta, es barregen amb transparència, iridescència, espurneig i sumptuositat. Totes de punt i confeccionades a Itàlia.


Alled-Martínez decideix explorar més l'estil de vida i el vestuari del seu home. Va optar per fotografiar la col·lecció en un apartament parisenc al cor de Le Marais i presentar-la a la premsa a «Serpent a Plume», amb els nois a l’icònic sofà «DS600» de De Sede.


Armilles de punt amb de solapes en punxa que reben el tractament d’alta costura. La clàssica jaqueta de solapa en punxa amb un parell de pantalons casuals de viscosa de Milà de mitja vicunya, que desprèn modernor; un esmòquing de coll color vermell pintallavis amb una franja de setí, un homenatge al difunt Sterling st. Jacques. El teixit texà construeix una jaqueta suau i estructurada de doble pit i un safari també en un jersei elàstic de viscosa. Tot embolicat amb els abrics de feltre en blanc i negre, referència a la icònica roba exterior de Walter Albini.


Les tècniques innovadores de punt de temporada presenten una confecció de roscat de viscosa en blanc i negre, revestida de fil metàl·lic platejat que crea un efecte iridiscent,

ja que reacciona amb la llum. Juntament amb un combinat de teixit texà brillant, la col·lecció posa èmfasi en el fabulós acte de vestir-se per a sortir al carrer.
Main Sponsor:

Sponsors:

Col·laboradors: