080 Logo
ca
SearchL’Agència de Residus de Catalunya

L’Agència de Residus de Catalunya és una entitat pública que té competència sobre els residus que es generen a Catalunya i els que es gestionen al seu àmbit territorial.

Amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya i protegir el medi ambient, els principals objectius de l'Agència de Residus de Catalunya són promoure la prevenció de residus, el foment de la recollida selectiva a través de campanyes de comunicació de gran abast, la valorització dels residus, la disposició del rebuig i la recuperació d'espais i sòls degradats. 

Dins de la prevenció de residus, la reutilització i la preparació per a la reutilització de béns constitueix una pràctica important per evitar, per una banda, que aquests objectes es converteixin en residus i, per l’altra, alentir la fabricació de nous productes que cobreixin les mateixes necessitats. En aquesta línia, l’Agència de Residus de Catalunya fa anys que treballa per a la potenciació de la reutilització i l’ús de productes de segona mà a través de campanyes de comunicació, guies, plans d’acció i ajuts econòmics per a deixalleries i altres centres de recuperació.

Pacte per a la Moda Circular

L’Agència de Residus ha participat activament en l’impuls del El Pacte per a la Moda Circular. Signat al maig de 2022, el Pacte és un compromís voluntari entre institucions i empreses de les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya que facilita la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat del sector. 

Aquesta iniciativa sectorial és una de les accions pilot d’economia circular triades per la Unió Europea dins del projecte Interreg Europe CircE pel seu caire innovador i el seu potencial de reproduir-se en altres territoris.
+ infoDia

Hora

A on?
28 octubre 2022

12:00

Recinte Modernista de Sant Pau
 
Col·lecció_Reviu la moda

Una caçadora de pell dels 80, una bossa de mà psicodèlica, una camisa pop, unes ulleres amb caràcter... l’encant de la moda vintage és conegut de fa temps. Però... podem vestir-nos completament amb roba de segona mà i ser fidels al nostre estil?

080 Reborn és una col·lecció creada amb roba 100% recuperada de plantes de classificació de residus tèxtils i de  botigues de segona mà; peces que tots podem trobar si ens animem a mirar i remenar en algun dels centenars d’establiments de roba utilitzada que existeixen a Catalunya. Podem estrenar i guarnir-nos com ens agrada sense comprar roba sortida de fàbrica i evitant, així, consumir encara més recursos del nostre planeta i generar residus que omplen els nostres abocadors.

L’Agència de Residus de Catalunya, el Consorci de Moda de Catalunya i Girbau LAB impulsen aquesta desfilada de moda de segona mà amb estilismes creats per Fermin+Gilles. Descobreix alguns dels tresors i les possibilitats que amaguen botigues col·laboradores d’aquest fashion show: Humana, Solidança, Formació i Treball, Flamingos Vintage Kilo o Las Pepitas, entre moltes altres!Sponsors:

Col·laboradors: