MACSON TANCA LES DESFILADES DE LA JORNADA INAUGURAL DEL 080 BARCELONA FASHION

Passarel·la
26 jun 2017 - 00:00

La firma de moda masculina Macson ha tancat les desfilades de la primera jornada de la 20ª edició del 080 Barcelona Fashion. En el marc de la programació especial de les 080 Barcelona Fashion Nights, ha presentat la seva col·lecció càpsula “The Last Exit”, el seu debut sobre la passarel·la per celebrar el 75è aniversari de la firma.
 
L’acció sobre la passarel·la del 080, però, ha arrancat el matí de la mà de les marques de moda infantil Bóboli i Little Creative Factory. Bóboli ha presentat “Enchanted forest”, la seva col·lecció ready to buy per a la tardor-hivern 2017-18 inspirada en la màgia dels boscs encantats i les fades, una proposta d’hivern plena de color amb dissenys de tendència en talla mini. Per la seva part, Little Creative Factory ha pujat a la passarel·la la seva proposta “L’edat de la innocència”, amb què vesteix les nenes en colors naturals i teixits volàtils, que beuen de l’univers de la dansa.
.

.
Ja el migdia, un cop finalitzada la cerimònia d’inauguració, ha estat el torn de Daniel Rosa, Premi Nacional 080 al Disseny Emergent a la passada edició d’hivern. El jove creador ha presentat “Raíces”, una continuació a la seva proposta guanyadora ja que, com aquella, fuig de les metròpolis per inspirar-se en els grans paisatges naturals dins d'una visió neorrural. La següent a la passarel·la ha estat la dissenyadora Krizia Robustella, qui proposa “The Jungle Brothers SS2018”, inspirada en els sapeurs del Congo. Una col·lecció que aposta per dandis del segle XXI i el seu equilibri entre l’elegància i l’estil sport i street i que ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Fatimorri en els estampats.
.

.
Miquel Suay ha estat l’encarregat d’obrir les desfilades de la tarda. El dissenyador de moda home ha presentat “Coratge” per a la primavera-estiu 2018. El creador s’inspira en els Borgia, la nissaga valenciana més influent, amb un llegat extraordinari pel seu mecenatge en les arts. I ho tradueix en una proposta amb pristas i tuls brodats que aporten moviment i un toc artístic a uns dissenys d’home declinats en blanc i negre com a colors dominants.
 
El guanyador del Premi Nacional 080 a la Millor Col·lecció Oscarleon ha estat el següent sobre la passarel·la per presentar “Love smells like a rose”. Una col·lecció que suposa un pas endavant per al creador per l’ús del color i els estampats, tot i que el patronatge es manté fidel al seu estil així com la incorporació de samarretes amb missatge, pantalons còmodes i faldilles midi.
.

.
Després ha arribat l’altre guanyador del Premi Nacional 080 a la Millor Col·lecció de la passada edició d’hivern: Antonio Miro. L’emblemàtica firma de moda s’allunya de la sobrietat de l'anterior col·lecció per apostar fort per l’espectacularitat a l’introduir detalls brillants i daurats sobre dissenys en negre i vermell per a la nit. En canvi, per al dia introdueix una línia més informal en denim desgastat en una col·lecció que anomena “The Crown”, a l’inspirar-se en els nous ídols del segle XXI sorgits de les xarxes socials. Joves, atrevits i gens encorsetats, com els dissenys d’Antonio Miro per a la primavera-estiu 2018.