LA GENERALITAT OBRE EL TERMINI PER PARTICIPAR A LA PROPERA EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

17 oct. 2017 - 00:00

La 21ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion se celebrarà del 29 de gener al 2 de febrer de 2018 al Recinte Modernista de Sant Pau, seu de la passada edició d’estiu 2017. La Generalitat ha obert avui el termini per participar a les desfilades, que, una vegada més, reuniran el millor talent emergent, dissenyadors consolidats i marques de llarga trajectòria de la moda catalana.
 
Un comitè d’experts serà l’encarregat de seleccionar els creadors i firmes de moda participants en aquesta 21ª edició, que tenen fins al 7 de novembre per presentar la seva candidatura a través del Canal Empresa (www.canalempresaweb.gencat.cat) i també al web del CCAM (www.ccam.cat), organitzador de la passarel·la.
 
El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa el 080 Barcelona Fashion, amb l’objectiu de posar en valor dos importants actius: d’una banda, la tradició de la indústria tèxtil a Catalunya, i d’una altra, el prestigi de Catalunya, i sobretot de la capital, Barcelona, com a pol de talent del disseny i de la moda.
 
Conscients de la importància del sector tèxtil-moda català, l’objectiu de la Generalitat és consolidar Catalunya com a referent de la generació i projecció del disseny de moda, contribuir a la internacionalització i alhora a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunya, com també potenciar la cultura de la moda i la vinculació d'aquesta amb el camp de les indústries culturals i creatives i acostar la moda al ciutadà.
 
Avui també la Generalitat ha publicat les bases reguladores per a la concessió del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion i per a la concessió del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la millor col·lecció Tardor Hivern 2018-2019 o bé de Primavera/Estiu 2018 en el cas d’aquells creadors i marques que optin per presentar col·leccions see now-buy now.
 
El Premi Nacional al Disseny Emergent està dotat amb 15.000 euros i  el guanyador pot presentar la seva propera col•lecció en la següent edició del 080. Així mateix, una mostra de la col•lecció guanyadora formarà part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. De la seva banda, el Premi Nacional a la Millor Col·lecció consisteix en la participació directa a l’edició d’estiu de 2018 del 080 Barcelona Fashion, de forma gratuïta.