ELS PREMIS REIMAGINE TEXTILE PROMOUEN LA INNOVACIÓ TÈXTIL DES DE MATARÓ

26 jul. 2017 - 00:00

El Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró, juntament amb el centre tecnològic Eurecat i l’associació ASEGEMA van celebrar el passat 11 de juliol la primera edició dels premis Reimagine Textile, una iniciativa adreçada a emprenedors i start-ups amb idees de negoci relacionades amb la tecnologia i la innovació en el sector tèxtil per tal de reinventar aquesta indústria des de la tecnologia.
 
Entre els finalistes, trobem els guanyadors del passat 080 Investor Day, Uttopy i Yumehub, encara que aquí no s’han endut el primer premi. El projecte guanyador dels premis Reimagine Textile en la categoria de start-up ha estat per Sheekr, que podria considerar-se la fusió entre el whatsapp i una ecommerce. Es tracta d’una app basada en el big data que permet enllaçar la roba que l’usuari fotografia als emprovadors amb les marques online de manera que no cal comprar la roba in situ, sinó que, després del feedback de la comunitat, l’usuari pot adquirir-la directament des del mòbil amb un sol clic. Una experiència que s’emmarca en l’anomenat shopping together i situa l’anar de compres a una experiència social al temps que digitalitza les botigues de roba.
 
En aquesta categoria de start-ups, el segon premi ha recaigut en la marca de moda sostenible Uttopy, guanyador del 080 Investor Day Raising Brands d’aquest juny. Per la seva part, Yumehub, guanyador en la categoria de start-up al Fórum d’Inversió Internacional organitzat pel 080 i Seed&Click, va merèixer la menció especial.
 
D’altra banda, en la categoria de millor idea d’aquesta primera edició dels premis Reimagine Textile ha guanyat Cocora, un projecte impulsat per la cooperativa Femmefleur. En aquest cas la innovació ve pel desenvolupament d’un teixit destinat a la lactància; concretament, Cocora és una línia de sostenidors de lactància sostenible, realitzats amb un teixit absorbent i ergonòmic, que neix per eliminar l’ús de discs absorbents mentre protegeix el pit de la dona. En aquesta categoria, el segon premi ha estat per Sensorial Processing Text i Udesign s’ha endut la menció especial.
 
Els guanyador d’aquesta primera edició dels premis Reimagine Textile obtenen un premi econòmic (5.000 euros en la categoria start-up i 3.000 en la de millor idea), ajudes per instal·larse a la incubadora d’empreses Reimagine Textile del TecnoCampus de Mataró, orientació tecnològica per part d’Eurecat, accés a un programa de mentors i una anualitat com a membres de l’associació ASEGEMA.