LA MODA 080 BARCELONA FASHION APOSTA PELS COLORS PANTONE DE LA TARDOR 2017

Dissenyadors
16 set. 2017 - 00:00

Vermell granadina, blau marí o gris són alguns dels colors d’aquesta tardor segons Pantone, la referència mundial del color que es fixa en les passarel·les de Nova York i, des d’ara també, de Londres per dictar tendència cromàtica cada temporada, més enllà del color de l’any. Si hi ha alguna cosa que destaca aquesta tardor 2017 és la irrupció de colors vius i intensos en qüestions de moda, que s’allunyen dels clàssics tons foscos propis de l’època de fred per irradiar llum i optimisme al nostre armari d’hivern.
.
 

Els dissenyadors de la passarel·la 080 Barcelona Fashion ho saben i se sumen a les tendències mundials de color amb dissenys agosarats en tons intensos com el vermell granadina. Un vermell viu que es va erigir com el color dominant d’aquesta tardor ja que són molts els dissenyadors catalans que van esquitxar les seves col·leccions amb ell: des de Custo Barcelona a Naulover passant per Wom&Now.
.

. 
Rivalitzant amb ell en importància destaca el blau fosc Blue Peony, un to elegant pel que aposten creadors joves com Daniel Rosa, qui va guanyar el Premi 080 al Disseny Emergent per aquesta col·lecció de debut a la passada edició de febrer 2017. Junt a ell, noms clàssics de la passarel·la 080 Barcelona Fashion com Txell Miras i Josep Abril també tenyeixen els seus dissenys de blau mentre que en el pla internacional destaca la casa Dior, y la seva flamant directora creativa Maria Grazia Chiuri, per la seva ferma aposta per aquest to com el color de la temporada. 
.

Un altre color vist a la passarel·la de Nova York és el Pantone 19-1725 anomenat Tawny Port i que podríem equiparar al bordeus, No és exactament el marsala, color Pantone fa uns anys, però és similar. A la passarel·la 080 Barcelona Fashion vam veure diferents dissenys per a home i dona en aquest color firmats per noms com Escorpion i Josep Abril.
.
L’Autumn Maple, per la seva part, és un dels colors pels que més for aposta Pantone aquesta tardor 2017. Es tracta d’un taronja apagat que serveix per aportar calidesa i es cola a col·leccions de marques del 080 com Lebor Gabala, Torras i Yerse.
.

.
Amb ell, un altre color atrevit i inusual per aquesta tardor és el Shaded Spruce, un verd bosc intens que aporta serenitat i riquesa cromàtica. A la passarel·la 080 Barcelona Fashion adopta diverses formes: des de l’opulència de les pells de Pablo Erroz fins al sexy desenfadat de Custo Barcelona.
 .

Acabem aquest repàs de les tendències de color de la temporada aquesta tardor-hivern 2017-18 amb un clàssic de l’hivern: el gris. Segons Pantone, es porta el “Neutral grey”, un bàsic que aquesta temporada adopten molts dissenyadors, com Antonio Miro, qui a la seva premiada col·lecció va tenyir els aparentment austers looks d’aquest color.