AMORAMARGO TANCA LES DESFILADES DE LA 2ª JORNADA DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
27 jun 2017 - 00:00

El ballarí i coreògraf Rafael Amargo ha estat l’encarregat de tancar les desfilades de la segona jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb el debut de la seva firma de moda Amoramargo, amb què ha presentat “Ecléctico” en el marc de les 080 Barcelona Fashion Nights. Una col·lecció per a home, dona i nen que aposta pel denim de tall perfecte per al dia i seductors vestits i jaquetes de sastreria per a la nit en negre, vermell, blanc i or.

El Recinte Modernista de Sant Pau, seu d’aquesta 20ª edició de la passarel·la catalana, s’ha despertat aquest matí amb les desfilades de LOA by Lidia Aguilera i la debutant Mietis. “Myanmar” és la proposta de LOA per a la primavera-estiu 2018 inspirada en l’amant i musa de Pablo Neruda Josie Bliss. Un viatge fins la Birmània colonial de 1928 a partir de l’ús de jaquards de seda, lli i cotó que es tenyeixen de modernitat chic gràcies al joc dels llargs i volums amb bruses crop o extra llargues, vestits midi o maxi, cotilles i dissenys oversize en una col·lecció fresca i elegant.
 

 
Per la seva part, Mietis ha presentat “Cosmic Cinderella” també per a la propera primavera-estiu. La dissenyadora Maria Fontanella s’estrena a la passarel·la amb una proposta que beu dels mons de fantasia, cinema, futurisme i motor amb disseys eclèctics amb pinzellades de color.

El següent sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion ha estat el dissenyador Pablo Erroz amb la seva col·lecció en moda home i dona “Leave to Live” per a la primavera-estiu 2018. Un canvi de registre per al creador que s’embarca en noves aventures estilístiques a través de colors vius, estampats tropicals i prints animals però es manté fidel al seu patronatge net i ús de materials rics com la napa, el lamé i ras combinats amb altres com denim i cotó.


 
Seguidament, la passarel·la ha donat la benvinguda a un altre newcomer d’aquesta 20ª edició: Javier Girón amb la seva marca Jnorig. “Dos mons oposats SS18” és el nom de la seva proposta per vestir l’home inspirant-se en la fusió de la cultura asiàtica i l’ancestral nordamericana per presentar samurais moderns que conviuen amb guerrers indígenes contemporanis.
 
Per tancar la jornada matinal de desfilades, Guillermina Baeza ha presentat “Camí cap al sol” per a la primavera-estiu 2018. Com és habitual a les edicions d’estiu del 080 Barcelona Fashion, hem pogut descobrir les seves propostes en moda bany per a la dona que en aquesta ocasió ens fan viatjar a una platja verge que contrasta amb l’ús de teixits delicats com pell girada, voile de cotó, tocs metal·litzats, tul i stretch.Lebor Gabala ha estat l’encarregada d’obrir les desfilades de la tarda amb la seva col·lecció “De sobte, estiu” per a la primavera-estiu 2018. La creadora Maite Muñoz es manté fidel al seu estil i aposta per teixits naturals com cotó, lli i georgette de seda en uns looks de dona que juguen amb les superposicions i les combinacions de color i on les flors irrompen amb força.
 
Després d’ella, Txell Miras ha presentat “Rococont” per a la propera primavera-estiu. El punt de partida és un rococó modernitzat en base a l’ús de teixits rics i sumptuosos com jacquards, entapissats i prisats que la creadora combina amb lycres, modals i neoprè per a una línia plena de contrastos. Volums exagerats es conjuguen amb dissenys adherits a la pell, cremalleres metal·liques amb passamaneria barroca i butxaques XXL amb siluetes allargades per a una col·lecció que defensa un rococó 100% contemporani.La dissenyadora Miriam Ponsa ha pres el relleu sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion amb “Les dones de la Mar / The Sea Women”, amb què la creadora reivindica el rol femení en un escenari mariner. I ho fa fidel al seu estil, a través de formes orgàniques i arrodonides que resulten en peces oversize. El treballa artesanal característic de la dissenyadora es nota en la ràfia teixida manualment que conviu amb materials com la cinta i el cordó, una referència a les xarxes i cordes de les barques.