20 edicions del 080 Barcelona Fashion celebrant la millor moda catalana

9 jun 2017 - 00:00

El juliol de 2007 naixia el 080 Barcelona Fashion amb l’objectiu de reactivar el sector tèxtil de Catalunya creant sinèrgies amb el disseny de moda i recolzant els dissenyadors emergents en les seves primeres col·leccions. La internacionalització, el vincle entre creativitat i indústria, el recolzament financer, l’impuls al talent emergent i l’organització d’un certamen de moda a la ciutat de Barcelona eren els eixos d’aquella primera edició pilot organitzada per la Generalitat de Catalunya. Passats deus anys, aquestes mateixes línies d’actuació marquen la que serà la 20ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion que se celebrarà del 26 al 30 de juny a l’emblemàtic Recinte Modernista de Sant Pau, amb més de 30 dissenyadors i marques de moda presentant les seves col·leccions sobre la passarel·la.
 
Al llarg d’aquests anys, el 080 Barcelona Fashion ha tingut lloc a molts espais icònics de Barcelona, ja que un dels objectius és dur la moda catalana a racons especials oberts a la ciutadania. Per exemple, la primera edició oficial va ser al Parc de la Ciutadella el març de 2008 i, des d’aleshores, s’ha celebrat a localitzacions de referència com la Universitat de Barcelona, el Palau de Pedralbes, el Born Centre Cultural, la Llotja de Barcelona, el Museu del Disseny, l’Estadi Olímpic Lluís Companys o el Recinte Modernista de Sant Pau, que ja va acollir el certamen el juliol de 2014 i que ara torna a ser la seu d’aquesta 20ª edició, per a què s’obriran nous pavellons, coincidint amb la completa rehabilitació del recinte modernista.
 
Les localitzacions han contribuït a l’èxit del 080 Barcelona Fashion però, sens dubte, són els dissenyadors i marques el cor que fa bategar aquest esdeveniment de moda. Al llarg d’aquestes 20 edicions dissenyadors consolidats com Txell Miras, Zazo & Brull, Miriam Ponsa, Sita Murt, Josep Abril, Celia Vela, Oscarleon i Miriam Ocáriz han conviscut amb creadors emergents que s’han fet el seu lloc en aquest temps com Pablo Erroz, Edgar Carrascal, Manuel Bolaño, Krizia Robustella i Brain & Beast. A més, amb la voluntat de potenciar sinèrgies entre creativitat i indústria, es va decidir obrir el certamen també a marques de llarga trajectòria i projecció internacional. Amb la participació de firmes com Custo Barcelona, Escorpion, Aldomartins, Mango i Desigual el certamen va passar a ser l’aparador global de la producció tèxtil i el disseny independent de Catalunya, convidant en casa nova edició a creadors emergents com Isometric, Rita Row, CARLOTAOMS, Xavi Grados i Daniel Rosa, guanyador del Premi al Disseny Emergent a la passada edició.
 
A més a més de recolzar amb la visibilitat que dóna una desfilada de moda, el 080 Barcelona Fashion també ha treballat durant aquest temps per promoure la internacionalització dels dissenyadors participants, així com el teixit emprenedor del sector de la moda. D’aquí, iniciatives com el 080 Fashion Showroom o el 080 Investor Day, cites que impulsen la vessant econòmica del certamen i que trobem en el programa d’aquesta 20ª edició. Amb la mateixa voluntat d’internacionalització, el 080 Barcelona Fashion ha donat la benvinguda a convidats de prestigi mundial, com Manolo Blahnik, Rossy de Palma, Iris Apfel i Georgina Champan, a més de tots els assistents a les desfilades i públic en general que no han fallat mai a la seva cita amb la moda catalana al llarg d’aquests deu anys. A partir del 26 de juny arrancarà l’esperada 20ª edició que, com a novetat principal, presenta les 080 Barcelona Fashion Nights que continuaran la festa de la moda després de les desfilades de cada jornada. Ja s’ha obert el termini d’acreditacions per a premsa i mitjans de comunicació, que poden obtenir-les a través d’aquesta mateixa web. Molt aviat, estaran disponibles també ñes entrades per al públic general que podran gaudir de les propostes del Village i l’Open Area, així com del 080 Fashion Market.