Fotografia, tendències i el disseny més jove es donen cita a l’Open Area del 080 Barcelona Fashion

080 Activitats
20 jun 2017 - 00:00

A més del calendari oficial de desfilades, que en aquesta 20ª edició del 080 Barcelona Fashion presenta prop de 40 dissenyadors i marques de moda, el certamen català de moda es completa amb altres propostes que donen vida a l’anomenada Open Area per mostrar una visió polièdrica del sector en la que és la gran festa de la moda catalana.
 
En aquesta edició commemorativa dels 10 anys de 080 Barcelona Fashion, el programa d’activitats paral·leles ve protagonitzat per la xerrada “The Missoni family: Born into fashion” amb la presència de la convidada d’honor d’aquesta edició, Margherita Maccapani Missoni qui conversarà amb l’ex directora del Vogue britànic, Lisa Lovatt-Smith.
 
Quant a la vessant econòmica, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà dues cites que ja s’han convertit en imprescindibles com el 080 Investor Day i el 080 Barcelona Fashion Showroom, que en aquesta edició esdevé una fira durant els dies 28 i 29 de juny. També part de les propostes comercials de l’edició, trobem el Texmeeting by TEXFOR que tindrà lloc dijous 29 a les 13:30 h. Es tracta del punt de trobada anual del sector tèxtil organitzat per la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor) per debatre, donar solucions i generar networking entre els professionals de la moda. En la seva 5ª edició analitzarà els reptes i oportunitats de la indústria de la moda sota el lema “Textile Advanced Manufacturing: Construint el futur”.
 
En canvi, per donar cabuda als joves estudiants que seran els talents del demà de la indústria, el 080 Barcelona Fashion acollirà una nova edició del Neo2 Photoshoot Contest. Es tracta d’un concurs anual on alumnes d’estilisme i fotografia competeixen per realitzar el millor reportatge en el marc del certamen. Les sessions de fotografia es realitzen en directe en un plató obert habilitat a l’Open Area, la zona de lliure accés oberta al públic general que només ha de demanar la seva invitació a través d’aquesta web. Vuit equips, formats per estilista i fotògraf, participaran i posaran la seva feina a l’escrutini d’un jurat professional integrat per Ramón Fano, editor de la revista de tendències Neo2; Javier de Juanas, editor de moda de Neo2; Paco Peregrín, fotògraf, i Naranjo&Etxebarria, dissenyadors gràfics i directors d’art de la revista.
 
Per realitzar els reportatges, els  alumnes comptaran amb la col·laboració de models masculins i femenins cedit per l’agència Francina Models. La roba dels diferents estilismes vindran firmada per dissenyadors del 080 Barcelona Fashion com Brain&Beast, Carlotaoms, Krizia Robustella, Pau Esteve, Xavi Grados, Oscarleon, Pilar del Campo, Lebor Gabala i Ssic and Paul. En aquesta edició del Neo2 Photoshoot Contest participaran alumnes de les següents escoles: IDEP BARCELONA Escola Superior d’Imatge i de Disseny, Felicidad Duce, l’Escola de Moda de LCI Barcelona, Escola Superior de Disseny ESDi, ICM Institut Català de la Moda, LLOTJA Escola Superior de Disseny i Art, IED Barcelona Escola Superior de Disseny, ILLA Escola d’Art i Disseny, Bau Centre Universitari de Disseny de Barcelona, ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Grisart Escola Internacional de Fotografia, Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), SANT IGNASI, Jesuïtes Sarrià Estudis Professionals, Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella.
 
Seguint amb l’Open Area, a més d’acollir el 080 Fashion Market, amb una vintena de botigues efímeres, també serà l’aparador de les tesines de diferents escoles de disseny i moda de Catalunya per tal de mostrar el talent de la nova saba de la moda catalana. Les escoles participants en aquesta edició són Escola Superior de Disseny ESDi; Escola de la Dona; Felicidad Duce, Escola Superior de Disseny de Moda de LCI Barcelona; Idep Barcelona, Escola Superior d’Imatge i Disseny; ICM Institut Català de la Moda; IED Barcelona Escola Superior de Disseny; LLOTJA Escola Superior de Disseny i Art; BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, i ILLA Escola d’Art i Disseny.
 
Amb la voluntat d’apropar l’univers de la moda al públic general, l’Open Area també acollirà el Fòrum de Tendències by Texfor, una exposició permanent per presentar les tendències de la temporada primavera-estiu 2018 de la mà de la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor) i les mostres de les empreses catalanes participants. Amb ell es podran conèixer de primera mà la proposta de colors i les tendències del proper estiu i, fins i tot, el públic podrà endur-se a casa una carta de colors per avançar-se a les tendències del proper any.
 
Totes aquestes propostes se sumen a la programació especial de les Nits del 080 Barcelona Fashion que l’organització ha preparat en motiu del 20è aniversari de la passarel·la catalana en una setmana on la moda, la creativitat, el talent i la indústria tèxtil seran els absoluts protagonistes. Dilluns 26 de juny comencem!